Gespecialiseerd in: Historie- en familiepenningen in zilver en goud Provinciale- en koninkrijksmunten   •   VOC en Nederlands-IndiĆ«

Aangenaam…

Munthandel Verschoor vof is opgericht op 1 juli 1984 en wordt geleid door de tweelingbroers Dim en Henk Verschoor.

Een mijlpaal voor het bedrijf was de aankoop van de Muntvondst Brouwershaven in 2000 wat toen veel aandacht kreeg in de pers. In deze muntvondst, door ons gepubliceerd in 2001 in de 26e jaargang van “De Kroniek van het Land van de Zeemeermin” een uitgave van de Vereniging Stad en Lande van Schouwen-Duiveland, bevonden zich o.a een Spaanse quadruple excellente geslagen in Burgos onder Fernando en Isabel (1474-1504) en een Portugese munt, een zogenaamde português van Emanuel I (1495-1521). Beide munten waren nog niet eerder in Nederlandse bodem aangetroffen.
Binnen ons bedrijf heeft de handel in historiepenningen ruime aandacht gekregen en hebben we inmiddels een reputatie opgebouwd in het verhandelen van 16e,17e en 18e eeuwse gouden penningen. De meest bijzondere sieren inmiddels de voorplaat van “de Beeldenaar”, het tweemaandelijkse tijdschrift van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Munt- en Penningkunde en de Vereniging voor Penningkunst. Ook wordt geadverteerd in ”The Medal” het twee keer per jaar verschijnende magazine van de BAMS (British Art Medal Society) en in het drie keer per jaar verschijnende magazine van the ANS (American Numismatic Society).

Ter ondersteuning van de numismatische kennis beschikken we over een uitgebreide algemene bibliotheek waarin het accent ligt op numismatiek van de Lage Landen (o.a complete reeksen van TMP en JMP en Revue Belge en een bijna complete reeks Schulman Veilingcatalogi etc.etc.). Collega’s uit binnen en buitenland benaderen ons dan ook regelmatig met vragen over de Nederlandse numismatiek en deze kunnen bijna altijd door ons worden beantwoord.

Een andere mijlpaal was het toetreden tot de internationale vereniging van beroepsnumismaten, het IAPN in juni 2003, wat door ons gezien wordt als een bevestiging van onze internationale contacten en waardering van onze Nederlandse en buitenlandse IAPN collega’s welke dezelfde doelstellingen nastreven zoals omschreven in haar statuten.