Gespecialiseerd in: Historie- en familiepenningen in zilver en goud Provinciale- en koninkrijksmunten   •   VOC en Nederlands-IndiĆ«

Links

Paleis Het Loo

In het hart van Nederland, aan de rand van Apeldoorn, ligt het ruim 300 jaar oude Paleis Het Loo. Sinds 1984 is dit voormalige Koninklijk Paleis na een grondige restauratie opengesteld voor het publiek.

Geldmuseum

Het Geldmuseum is een museum over geld en geldcultuur in de breedste zin van het woord. Het Geldmuseum biedt een bij de tijd en beoogde jongerendoelgroep aansluitende interactieve en multimediale presentatie.

Teylers Museum

Het oudste museum van Nederland, waarin men kennismaakt met voorwerpen van kunst en wetenschap: fossielen en mineralen, natuurwetenschappelijke instrumenten, bijzondere boeken en een fraaie collectie schilderijen, tekeningen, munten en penningen.

Musee National d'Histoire et d'Art

De verzameling bestaat uit ongeveer 100.000 onderwerpen: munten, medailles, jetons, weegschalen en gewichten, muntstempels, bankbiljetten, decoraties, religieuze penningen, bedevaart insignes en andere loden draagtekens. De numismatische tentoonstelling, die over het gehele Museum is verspreid, is een representatieve doorsnee de Keltische, Romeinse, middeleeuwse en moderne aanmuntingen. Speciale aandacht wordt geschonken aan een selectie van Romeinse intaglio's die in Luxemburg werden gevonden. De nadruk ligt vooral op de muntproductie in Luxemburg vanaf de 13e tot aan de 17e eeuw, alsmede op de geldcirculatie in deze gebieden vanaf Keltische tijden. De tentoongestelde stukken zijn afkomstig van archeologische opgravingen die in Luxemburg, met name in Titelberg en Dalheim werden uitgevoerd. Voorts geeft een geheel van medailles die de veroveringen van Louis XIV in Luxemburg weergeven alsmede decoraties uit het einde van de 19e eeuw een kort overzicht van de andere gebieden van de verzameling.

Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum behoort tot de toptien musea in de wereld. Het museum is vooral beroemd om zijn collectie schilderkunst uit de Gouden Eeuw, maar heeft veel meer te bieden: het Rijksmuseum is hét museum van kunst en geschiedenis in Nederland, met vijf verschillende collecties onder één dak: schilderkunst; beeldhouwkunst en kunstnijverheid; tekeningen, prenten en foto’s; Aziatische kunst en Nederlandse geschiedenis. Sinds 1885 is de collectie gehuisvest in het indrukwekkende gebouw van architect Pierre Cuypers aan het Museumplein, in het hart van Amsterdam.

British Art Medal Society

American Numismatic Society

IAPN

N.V.M.H. Nederlandse Vereniging van Munthandelaren